Házhoz menő lomtalanításról tárgyal az FKF-fel Budafok-Tétény

by gaalt994

Az önkormányzat korábban sok megkeresést kapott a lomtalanítás kapcsán, a budafok-tétényiek közül többen kérték már, hogy a kerület a környező települések példáját követve szervezzen házhoz menő lomtalanítást. Elsőként Krieger Krisztina fideszes képviselő tett javaslatot arra, hogy kísérleti jelleggel szervezzenek ilyet, kezdeményezését Karsay Ferenc polgármester is felkarolta.

A hulladékgazdálkodás azonban nem az egyes kerületek jogköre, hanem a fővárosé, így ezt Budafok-Tétény sem szervezheti meg “saját szakállára”. Karsay ezért felkereste az FKF-et, hogy tárgyaljon a kísérleti házhoz menő lomtalanítás megszervezéséről. Az ötlet első körben pozitív fogadtatásra lelt a polgármester elmondása szerint, az írásos megkeresés után viszont más volt a helyzet.

“Valamilyen okból, mikor írásban megtörtént a kapcsolatfelvétel, mereven elzárkóztak. Most ott tartunk, hogy egyeztetünk” – fogalmazott Karsay Ferenc. “Próbáljuk elmagyarázni, hogy nem a hagyományos lomtalanítás helyett, hanem kísérleti jelleggel szeretnénk házhoz menő lomtalanítást szervezni” – mondta a polgármester online fogadóóráján.

Olvasta már?