A Szent Mihály-kápolna apró épülete mögött egy bűbájos kis zöld felület ad otthont most már 5. alkalommal a Szent Mihály-napi sváb főzőversenynek. A szabályok elég rugalmasak, mindenki nevezhet, a jó hangulat sokkal fontosabb itt, mint a versenyszellem.
Kellemes illatok terjengtek már a megnyitó előtt is, a gyakorlottak már kettő óra előtt pirították a hagymát, a tűz már természetesen mindenkinél égett.
Az ételek egyszerűen fenomenálisak, csak hogy néhány példát említsek:
- harcsapaprikás újragondolt sváb derelyével, ami egy túrós szalonnás tölteléket kap, így pótolva a túrós csuszát,
- sváb vaddisznópörkölt flutával,
- sváb sörös pecsenye szalonnás-hagymás túrógaluskával,
- paradicsomos fokhagymás karaj karamellizált káposztával,
- sváb húsos táska ,
- sváb csirketekercs knédlivel,
- sváb halászlé.
A rövid megnyitó után pedig már gőzerővel dolgozott mindegyik csapat a maga kulináris csodáján. Ez volt életem első olyan kerületi rendezvénye, ahol egyenlő mennyiségben volt megtalálható bor- és sörkedvelő ember. Az biztos, hogy a zsűrinek nincs egyszerű dolga.