Hatalmas jégpálya Budafok-Tétényben, a polgármester unokáit tanítgatja korcsolyázni

by szorenyi6104

Rengetegen jöttek el a jégpályára a nyitónapon. A 20×30 méteres pályához öltöző és hangszórók is tartoznak. Az utóbbiakból pezsgő zene szól.

A tervek szerint február végéig áll majd a jégpálya Budafok-Tétényben, de az időjárás még közbeszólhat. A megnyitón Karsay Ferenc polgármester arról beszélt, hogy a jégpálya egy hagyomány, amit tavaly kevésbé tudtak kihasználni.

Idén, a délelőtti órákban, pontosabban kettőig a kerület oktatási intézményei használhatják majd, praktikusan tesiórák keretén belül.

Kettőtől bárki jöhet a Szent István térhez, a belépő 800 forint. Minden hónapban egy napon pedig minden kerületi ingyenesen látogathatja ezt a pályát.

A kerületet vezető politikus, mint fontos közösségi helyszínről beszélt, “ahol mindannyian együtt lehetünk”. Ez pedig fontosabb a csillogó ajándékoknál.

Karsay Ferenc

Karsay Ferenc, aki korábban profi jégkorongozó volt, a Huszonkettőnek elmondta, most is szokott játszani a barátaival. Természetesen a jégpályára is eljön 3 unokájával, akik lassan már olyan korba érnek, hogy érdemben élvezni tudják a sportot. “Eljövünk, mert ez a forgatag a kisgyereknek és nekem is nagy élményt jelent. Boldogság, hogy első lépéseiket (csúszásaikat) nyomon követhetem, tanítgathatom őket”.

Olvasta már?