Hétvégén újra gasztroünnep Budafokon

by gaalt994

Kulturális és gasztroélmények a Budafoki Bornapok keretében.

Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt, sajnos idén sem rendezik meg hagyományos formájában a Budafoki Borfesztivált.  A rendezvény hűséges rajongói, és persze az újdonsült érdeklődők azonban nem maradnak esemény nélkül, hiszen Budafoki Bornapok néven egy igencsak hasonló hétvégi programsorozat vár rájuk.

Az Oroszlános Udvarban koncertekkel és a helyi borászatok pavilonjaival várják a vendégeket az egész hétvége alatt. A többi helyszínen bor és pezsgő, gasztronómiai különlegességek és kézműves vásár fogadja majd a látogatókat.

Az Oroszlános Udvarban koncertek is lesznek, fellép például a 100 Tagú Cigányzenekar, a Swing à la Django egy sztárvendéggel már a pénteki nyitónapon. Itt szeptember 3-án 16 órától éjfélig, szeptember 4-én 10-től 2 óráig zajlanak a zenés programok. Belépni viszont csak érvényes védettségi igazolvánnyal lehet majd.

A rendezvény többi helyszínén, a Borligetben (Városház tér), a Piactéren és a Szieszta Ponton egy „kerthelyiség” vár mindenkit. Lesznek nyitott pincék is, illetve a Barlanglakás Emlékmúzeum és a Magdolna Udvar is megnyitja kapuit.

A Borliget, a Piactér és a Szieszta Pont szeptember 4-én 10-től éjfélig, szeptember 5-én 10-től 22 óráig lesz látogatható. Ezeken a helyszíneken védettségi igazolvány nem szükséges. A részletes programot és információkat az elkövetkező hetekben folyamatosan közöljük. A Budafoki Bornapokról további információkat olvashatnak a bornegyed.hu oldalon.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?