Hogy áll most a Kossuth Lajos utca felújítása?

by ildikarakai

A kerület szerint nem túl jól. Káosztól tartanak a környéken, hisz a főváros azt közölte, hogy iskolakezdésre ideiglenesen megnyitják, aztán újra elzárják a forgalom elől a Kossuth Lajos utcát.

Az már biztos, hogy a nyár végére nem készül el a felújítás, a fővárosnak csak ősszel lesz erre kapacitása – mondja Németh Zoltán alpolgármester. Közben a forgalom és a vele járó zaj a Mária Terézia utcában jelentősen megnőtt, a lakótelepen élők panaszkodnak is erre.

A káosz mellett pazarlásról is beszél Budafok-Tétény illetékes alpolgármestere. Azt mondja, hogy ők két dolgot kértek a fővárostól és a kivitelezőktől: hogy nyár végére fejezzék be a felújítást és iskolakezdéskor ne legyen lezárás. A nyár vége helyett azonban őszre csúszik a befejezés, jóllehet a kerület szerint lenne más megoldás: ahol már befejezték a gázcsőcserét, ott kezdődhetne az aszfaltozás. A szakaszos munkavégzéssel a határidő is tartható volna – vélik a 22. kerületi önkormányzatnál.

Ami pedig szerintük pazarlás: amikor a gázszolgáltató végez (ezt augusztus 20-ra ígérik), akkor nyomvonalasan helyreállítják az aszfaltburkolatot. Később azonban felmarják azt, és újraaszfaltozzák az egész utcát. Az utat egyébként a gázcsőcsere végeztével megnyitják, iskolakezdéskor a kerület kérésének megfelelően használható lesz, de később ismét lezárják és felbontják, a forgalmat elterelik.

Hogy megtudjuk a főváros álláspontját, elküldtük kérdéseinket a Főpolgármesteri Hivatal sajtósainak. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Olvasta már?