Húsvét után egyből lomtalanítás, most nagyon nem érdemes elnézni a dátumot

by gaalt994

Az FKF körzetekre osztotta Budafok-Tétényt, így mindenkinek egy napja lesz lomtalanítani.

Bár a hivatalos időpont bejelentésekor már írtunk róla, illetve az FKF jóvoltából elméletileg az érintett lakosok hírlevél útján már értesültek az idei budafok-tétényi lomtalanítás időpontjáról, idén talán nem árt még egyszer felhívni rá a figyelmet. Ezúttal ugyanis a műveletet végző közterület-fenntartók kilenc kisebb körzetre osztották a kerületet, a tíznapos etap első kilenc napján egy-egy körzet lomtalaníthat majd.

Ez azt is jelenti, hogy a lomtalanítani vágyóknak egy napja lesz majd megválni nagyméretű kacatjaiktól, így idén különösen nem érdemes benézni a dátumot. Az első nap rögtön a húsvéti ünnepek után, április 19-én, kedden lesz, míg az utolsó lomokat április 29-én viszik el. Ez utóbbi egyébként már nem „kihelyezős” nap, ekkor a kilencedik számú körzet lomjait szállítják el.

Ha szeretné megtudni, hogy Ön melyik körzetbe tartozik, azaz mikor helyezheti ki lomjait, az alábbi felületen tud tájékozódni.

Az alábbi szabályok betartása az idei lomtalanítás alatt is kötelező:

  • kizárólag a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék (pl. elhasználódott bútorok, ágybetétek, szőnyegek) helyezhető ki
  • tilos a lomnak nem minősülő hulladékféleségek kihelyezése, mint pl. a háztartási (kommunális) hulladék, szelektíven gyűjthető csomagolási hulladék (pl. papír, műanyag, fém, üveg), elektromos és elektronikai hulladék, építési és bontási törmelék (pl. mosdókagyló, fürdőkád, csempe és törmeléke, használt nyílászárók), sitt, föld, síküveg, zöldhulladék, textil, ipari vagy szolgáltatási tevékenységből származó hulladék
  •  szigorúan tilos veszélyes hulladék kihelyezése

A veszélyes hulladék elszállítását egyébként a Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft. munkatársai végzik, az ilyen típusú hulladékot körzetenként egy-egy gyűjtőponton lehet majd leadni, a helyszínekről az önkormányzat ad majd tájékoztatást. A veszélyes hulladék egyébként továbbra is leadható a Nagytétényi úti hulladékudvarban.

Az FKF a tavaszi lomtalanítás során arra kéri a budafok-tétényieket, hogy a lomot a lakóházuk előtti, hulladékgyűjtő-járművekkel jól megközelíthető közterületre helyezzék ki; valamint hogy ne a parkoló autók mögé és ne zöldterületre pakoljanak.

Olvasta már?