Idősbarát önkormányzat lehet Budafok-Tétény is!

by dombteto

Ismét pályázhatnak a települések az Idősbarát önkormányzat díjra – jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szombaton a Facebook-oldalán.

Hornung Ágnes azt írta, hogy az Idősbarát önkormányzat díjat azok a községek, városok nyerhetik el, amelyek kötelező feladataikon túl aktívan tevékenykednek a helyben élő idősek közérzetének, jóllétének javításáért, például kiegészítő szolgáltatások biztosításával, különféle programok szervezésével.

“Mindannyiunk Magyarországát az idősek generációja alapozta meg, ezért hálával tartozunk nekik” – fogalmazott az államtitkár a bejegyzésben.

A kormány.hu oldalon azt írták, hogy az elismerés az aktív önkormányzati időspolitika megerősítését, az önkormányzatok idősekért vállalt cselekvő felelősségét és az idősügyi tevékenységek konkrét eredményeinek fejlesztését szolgálja, hiszen az időspolitika érvényesüléséért helyi szinten legtöbbet a közösségek fejlődését szolgáló önkormányzatok tehetik.

Az Idősbarát önkormányzat díj elnyerésével másfélmillió forintos pénzjutalom jár, amelyet a nyertes önkormányzatok még az idén megkapnak.


Az elismerésre június 15-ig pályázhatnak a települések – írták.

Olvasta már?