Igazi zenei svédasztalnak ígérkezik a BDZ-koncert a Klauzál Házban

by gaalt994

A koncert anyaga Temesi Berci „Symphosium 40” című dupla szimfonikus lemeze, mely rendhagyó módon készült Werner Gábor és Bubenyák Zoltán segítségével. A zeneszerző eddigi jazz-pop szólólemezei (2013.On Time / 2015.Satisfied / 2017.III. / 2020.Symphosium 40 / 2021.Time is Not a Magazine) közül ez az első, amelynek hangszerelése nem pop-rock szekcióra készült, hanem kifejezetten szimfonikus hangzás volt a cél.

Temesi Bertalan (Berci) zenei rendező, producer, zenekarvezető, session-zenész, basszusgitár-instruktor, eddig több mint 1400 kereskedelmi forgalomba került hangfelvételen dolgozott már, 114 nagylemezen kifejezetten pop-rock műfajban alkotva, szólókarrierje elején a jazz és fúziós zenék irányába elkalandozva. A szimfonikus lemezzel az volt a célja, hogy egy olyan műfaj felé mozduljon, amit addig csak hallgatni és csodálni tudott. Szerette volna mélyebben átérezni egy fuvola, hárfa, klarinét szólamát, és megérteni a hangszerelési folyamatokat.

„Werner Gáborral, a BDZ karmesterével már dolgoztam más produkciókban, és úgy döntöttem, hogy az ő segítségét kérem a partitúrák megírásához, Bubenyák Zoltán szerzőtársam és barátom pedig a hangszerelést tökéletesítette Gábor segítségével. Azért lett dupla lemez, mert az egyik korongon énekes művek szerepelnek Lombos Márton szövegeinek köszönhetően olyan előadókkal, mint Szolnoki Péter, Veres Mónika, Berkes Olivér, Kálmán Tamás, Vavra Bence, Bencsik Tamara, Nagy Laci Gitano. A második korongon pedig basszusgitárra írt instrumentális művek hallhatók. Szerencsére a koncerten mindkét stílusból fogunk ízelítőt mutatni, és énekesekkel is kiegészül a szimfonikus zenekar” – adott ízelítőt a valóságos zenei svédasztalból Temesi Bertalan.

A koncert az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával valósul meg április 13-án, szerdán este 7 órától a Klauzál Házban. A jegyek után itt lehet érdeklődni.

Olvasta már?