Izgalmas meccsen már tud veszíteni a Budafoki KK, de egy uncsi győzelemnek jobban örülnénk

by szorenyi6104
A 36. percig győzelemre állt a Budafoki KK a Szigetszentmiklós ellen, de a végén a vendégek örülhettek a kosárlabda NB I/B Piros csoportjának derbijén.

Méltatlan a Budafok helyezése” – ezt mondta a mérkőzés után egy szurkoló, és ezzel egyet tudunk érteni. A mieink sorra vesztik el azokat a szoros meccseket, amelyek könnyen a javunkra dőlhettek volna el. A legvisszafogottabb becslés szerint is a jelenlegi háromnál kétszer több siker “dukálna” a srácoknak, és ezzel a középmezőnyben tanyáznának. De nem így van, ezért marad az utolsó előtti helyezés.

A péntek esti, BKG elleni rangadó is ebbe a kategóriába esik, mármint a nyerhetők közé sorolható volt. Persze így utólag, mert a tabella alapján a vendégek voltak az esélyesek.

Mindenesetre a második negyedtől a Budafok átvette a játék irányítását, és egészen megnyugtató előnyre is szert tett. Volt már, hogy

10 fölötti volt a vezetés.

Ráadásul nem fogyott az előny, és a 33. perc elején, ekkor már a második félidőben jártunk, 12 pontra hízott. Ekkor azonban eltört valami. A 25 pontig jutó erőcsatárunk összefejelt saját társával, és az amerikai légiósnak csúnyán felszakadt a szája. Ez láthatóan zavarta a játékban. A bírók pedig furákat kezdtek fújni. Volt az ellenfélnek olyan támadása, amelyben nem kettő, vagy három, hanem egyenesen 7 pontot szereztek, miután két technikai hibát is fújtak a hazaiakra. Máig nyomozzuk, hogy miért.

Ennek ellenére még 5 perccel a vége előtt is 9 pont volt az előny, de ekkor már érződött, hogy zavar van a gépezetben. Az ellenfél pedig gyilkos módon beszórta a távoli dobásokat. A végén a 6 pontos győzelmük azonban aránytalan volt.

Nem véletlenül nyilatkozta a találkozó után a Budafoki KK edzője: “Sok igazságtalanság és balszerencse ér minket ebben a szezonban, ma az igazságtalansággal kellett szembesülnünk. Egyre többet tesz a csapatom azért, hogy javuljunk és mérkőzéseket nyerjünk. Úgy érzem, a mai mérkőzésen egyértelműen győzelmet érdemeltünk volna, de sajnos voltak olyan tényezők, amik ezt befolyásolták.

Legközelebb már csak 2024-ben lépnek pályára sarácok.

Olvasta már?