Játékosan, mégis komolyan – Üdítő programok a Kerület Napja délelőttjén

by dombteto

Annyi jó ötletet valósítottak meg a szervezők Budafok-Tétény napjára, hogy alig győzzük követni az eseményeket, de szívesen tesszük. Nézzék és olvassák a délelőtt fényképes összefoglalóját!

Karsay Ferenc polgármester köszöntője nyitotta meg a rendezvényt a Tétény-rét családi parkban

Karsay Ferenc polgármester rövid megnyitó beszédében köszöntötte a kerületi lakosokat, de leginkább a gyerekeket, hiszen most ők voltak a nézőközönség soraiban többségben. A polgármester ezt követően a rögtön utána kezdődő Ovis Duatlont is elindította.

A kicsik persze jól bemelegítettek a futás előtt

Karsay Ferenc fújta meg a kicsi sárga sípot, amire egy csapatnyi mindenre elszánt óvodás gyermek rögtön futni is kezdett. 

Volt ám biztatás!

A versenyen sok díjat kiosztottak a szervezők.

A polgármester úr egy interjúban elmondta, hogy a Kerület Napjának Záborszky Nándor, Budafok első polgármesterének a születésnapja adta az apropót. Ehhez kapcsolódik ez a nagyon jó hangulatú programsorozat, amely június 3-án kezdődött és június 17-én is folytatódik. Felhívta a figyelmet arra, hogy a részletes program fönt van a budafokteteny.hu internetes oldalon, illetve a pincejárat.hu oldalon is. “Jöjjön mindenki a szabadba, nézzen körül, sportoljon, érezze jól magát, és élvezze, hogy egy ilyen csodálatos településen, mint amilyen Budafok-Tétény élhet! “- hívott fel mindenkit a csatlakozásra a polgármester úr.

A kispályás futballbajnokság egyértelmű győztese ez a fiúcska, aki nem fél a kapuban!

Az utánpótlás tornája után következtek a felnőttek.  

Ha azonban valakinek nem a foci a kedvence, akkor sok más sport közül is válogathatott a Kohász sportpályán (munkatársunk mintha fél szemmel egy ostort is látott volna…).

A Tétény-rét családi parkban rengeteg interaktív programmal készültek, így mindenféle sportolási lehetőség mellett igazi különlegességekkel ismerkedhettek az odalátogatók. Riporterünk ott találkozott először a disc golf fogalmával. Nagyon szórakoztató kis sportjáték, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, mint azt korábbi tudósításunkban láthatták.

Az ökojáték programon is nagyon sok gyerek tette próbára a tudását, de a legnagyobb érdeklődést a reggeli órákban a kutyaiskola bemutatója hozta.

Minden gyermek csillogó szemekkel nézte az okos, ügyes és szép kiskutyákat, ahogy azok látványosabbnál látványosabb trükköket mutattak be. Aztán jött a vakvezető kutya bemutatása, aki egy kissé szomorúnak tűnt, de az is lehet, hogy csak fáradt volt.

A kisebbek és a nagyobbak megismerhették egy vakvezető kutya mindennapjait, feladatait. Megtudhatták, hogyan zajlik a kiképzés, és hogy mit csinál másként a vakvezető, mint egy hétköznapi kutya. 

Olvasta már?