Zenei kapocs – Mikolay Lugosi Zsófia diplomakoncertjén jártunk

by dombteto

A koncert különlegessége kerületünk számára az volt, hogy Mikolay Lugosi Zsófia hegedűművésznő zeneakadémiai diplomakoncertjén a Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ) is közreműködött Hollerung Gábor vezényletével. Zsófia maga is a zenakar muzsikusa.

A művésznő 2021 júniusában nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneakadémia mesterképzésére, ahol, mint mondta, nagy megtiszteltetésnek tartotta, hogy Kováts Péter és Baráti Kristóf hegedűművészek osztályába járhatott. Koncertezett már Németországban, Kanadában, Svájcban, az Amerikai Egyesült Államokban és Olaszországban. 

A diplomakoncerten Souhei Yamagami közreműködött zongorán.

Hollerung Gábor, a Budafoki Dohnányi Zenekar vezetője kérdésünkre elmondta, hogy Mikolay Lugosi Zsófia két éve a zenekar muzsikusa. A gyerekei okán rövid időre megszakított tanulmányait most fejezi be – folytatta Hollerung Gábor. “Természetes, hogy mi minden muzsikusunknak, akik már állásban voltak nálunk, és így diplomáztak, kísérjük a hangversenyeit. Így volt ez most Zsófival is. Ez egy természetes gesztus egy együttes részéről, hogy a saját muzsikusának megteszi ezt” – zárta a szavait az együttes vezetője.

Olvasta már?