Karsay Ferenc elmondta, hogy mire számít a kampányban

by nora.farmosi

A polgármester a Hírklikknek adott interjújában részletesen kifejtette, hogy szerinte mi várható a jövő tavaszi önkormányzati választásokon.

Az interjút a polgármester azon szerepvállalásával indították, amikor menzákat látogatott a kerületi iskolákban, és felemelte a szavát a pedagógusok helyzete miatt. Ezt Karsay Ferenc úgy összegezte, hogy szerinte egy mesterséges, pártpolitikai alapon gerjesztett konfliktus van a háttérben. Meghallgatta a pedagógusokat, akik a sérelmek megfogalmazása mellett nagyon sok használható, akár a törvénybe is beépíthető pozitív javaslatot is tettek. Ezeket összegyűjtötte, és eljuttatta az illetékeseknek, akik megköszönték, és azt mondták, fel fogják használni a jogszabály továbbfejlesztéséhez.

“Eddig még sohasem kerültem olyan helyzetbe, hogy a pártom érdekeit az itt élőkkel szemben kellett képviselnem. Ezzel szemben saját feladatomat abban látom, hogy a lakótársak véleményét közvetítsem a kormányzat felé” – mondta a polgármester.

Az útfelújításokkal kapcsolatban újra megfogalmazta sokat hangoztatott álláspontját, mely szerint továbbra is szóvá fogja tenni, ha hibát, mulasztást, hanyagságot észlel a fővárosi beruházásoknál, de elsősorban az együttműködésre törekszik a fővárosi vezetőkkel és a hivatalnokokkal is, a kerület érdekében.

A közelgő önkormányzati választásokra kitérve elmondta, hogy nem az ellenfél tevékenysége, hanem a saját csapatuk munkája határozza meg az eredményt, éppen ezért arra kell összpontosítani. A kampánnyal kapcsolatban azt mondta, hogy „közepesen mocskosra” számít.

Ha el akarnám viccelni, akkor azt mondanám, hogy “közepesen mocskos” kampányra számítok. Rosszabb lesz, mint 2019-ben volt, de jobb, mint 2029-ben lesz. Ha komolyan veszem a kérdést, akkor azt mondom, hogy Budafok-Tétényben hagyományosan korrekt kampányt szokott folytatni minden résztvevő. Ez a ‘kisvárosi’ szokás 2019-ben változott, megjelentek a helyismerettel nem rendelkező önjelölt idegenek. Volt olyan párt, amelyik a felkészültségi és a szervezettségi hiányosságokat agresszivitással próbálta pótolni. Akik régebben vesznek részt a kerületi közéletben, azok többnyire a saját üzeneteik eljuttatásával, és nem rombolással foglalkoznak. Remélem, 2024-ben is lesznek minden résztvevő által elfogadott és betartott játékszabályok. Én erre fogok javaslatot tenni, innentől minden jelölt és párt a saját értékrendje szerint tudja eldönteni, csatlakozik ehhez, vagy nem kívánja betartani az önként vállalt minimumokat sem” – mondta a polgármester.

Olvasta már?