Kerületi atlétáink elmondták, mit éreztek a világbajnokság alatt

by nora.farmosi

Az atlétikai világbajnokságon rendkívül jól szerepelt Molnár Janka és Wahl Zoltán, akik a kerületben kezdtek el sportolni.

„Leírhatatlan, olyan élményünk volt ebben a két napban. Szerintem sosem fogjuk elfelejteni, amit kaptunk a magyar szurkolóktól” – mondta Janka a Promontor TV-nek.

A sportoló a legbüszkébb a női 4×400-as országos csúcsra és a mix váltóra. Az egyéni száma nem maradt meg jó emlékként, mivel nem úgy sikerült, ahogy szerette volna. A felvételeken is jól látszott, hogy volt, amikor összeomlott, elmondása szerint düh és csalódottság volt benne, mert úgy érezte, saját számában nem tudta a maximumot hozni.

Az olimpián is szeretné megméretni magát Janka, de előtte lesz egy Európa-bajnokság, amit elérhetőbb célnak tart a sportoló.

„Hihetetlen élmény volt ennyi magyar szurkoló előtt versenyezni” – mondta Wahl Zoltán a Promontor TV stábjának, aki két országos és egy egyéni csúcsot ért el az atlétikai világbajnokságon.

„A csapat nagyon jó volt, a legjobb versenyzők indultak Magyarországról, és a világ legjobb versenyzőivel versengtünk. Bízom benne, hogy ott lehetünk majd az olimpián is” – mondta Zoli a kerületi médiumnak.

Nemrégiben Kecskeméten volt az Atlétikai Magyar Szuper Liga döntő, ahol szintén jól szerepeltek a versenyzők. Edzőjük, Bartha Attila is elismeréssel nyilatkozott az atlétákról.

„Nagyon dobogott a szívem. Egyértelműen ez volt a cél, hogy részt vegyünk a vb-n, meglegyen a kvalifikáció. Jankának megvolt, Zoli kapott zöld kártyát 200-on az eredményei alapján. A vegyes váltóban és a női-férfi váltókban alapemberek mindketten. Megmondták, hogy a cél az országos csúcs, mi úgy gondoltuk, hogy ez megvalósítható” – mondta az edző.

Olvasta már?