Kerületi karate-egyesület menetelt a szkopjei Eb-n

by gaalt994

Öt érmet hoztak haza a Sozsin Wado Karate Egyesület versenyzői.

2022. november 12-13. között Macedónia fővárosában, Szkopjéban került megrendezésre a 2023. Federation European Wado Karate Európa Bajnokság. A megmérettetésen budafok-tétényi sikerek (is) születtek. Magyarországot ugyanis a Sozsin Wado Karate Egyesület öt versenyzője is képviselhette, akik nagyon szép eredményeket értek el, ezzel is öregbítve az ország és a jövőre 30 éves kerületi klub hírnevét.

Közülük ketten kerületi iskolák tanulói, így a Rózsakerti Demjén István Református Gimnázium és a Budai Nagy Antal Gimnázium is büszke lehet tanítványaira. A versenyzők sikeres felkészülését a Sozsin Wado Karate Egyesület két mestere, Bisztrony Csaba (6. dan) és Bisztrony Balázs (4. dan) munkája segítette.

A megmérettetés során az egyesület karatékái közül Egyházy Veronika és Török Levente egyéni második, míg Fehér Adél és Csepregi Máté egyéni harmadik helyezést ért el kor- és súlycsoportjában. A két fiatalember egyébként csapatban is indult, ott egy újabb bronzéremmel járultak hozzá a kerületi egyesület éremgyűjteményéhez.

Eredmények:

  • Egyházy Veronika Junior Lány Kumite -59 kg Európa bajnoki II. helyezés
  • Török Levente Kadet Fiú Kumite +70 kg Európa bajnoki II. helyezés
  • Fehér Adél Kadet Lány Kumite +54 kg Európa bajnoki III. helyezés
  • Csepregi Máté Fiú Kadet Kumite -52 kg Európa bajnoki III. helyezés
  • Török Levente és Csepregi Máté Fiú Kadet Csapat Kumite Európa bajnoki III.
  • helyezés

Olvasta már?