Nemcsak felnőtt, utánpótlás szinten is hasít a budafoki kosárcsapat

by gaalt994

Soha ennyi gyerek nem kosarazott még a Budafoki Kosárlabda Klubban.

A Budafoki Kosárlabda Klub számára edzőtáborokkal és felkészüléssel indult a 2022/23-as szezon augusztusban. A jó szériát futó csapat mérkőzéseiről egyébként mi is rendszeresen beszámolunk. A klub ráadásul nemcsak a pályán, de szervezetileg is fejlődő szakaszát éli.

“Soha ennyi gyermek nem kosarazott nálunk, mint most, soha ennyi edzést, mérkőzést nem kellett koordinálnunk, mint ebben a szezonban! Az aktívan kosarazó U6-U23-as korúak száma eléri a kétszáz főt, az aktív felnőtt játékosaink száma pedig az ötven főt. Ezen létszámokon kívül négy iskola alsó tagozatos tanulóival is rendszeresen találkozunk a délelőtti testnevelésórák keretén belül, illetve a délutáni foglalkozásokon” – írta az egyesület elnöke, Ferencz Gábor a klub közleményében, melyet szerkesztőségünkhöz is eljuttattak.

Az egyesület széles körű munkát végez a gyermeksport területén is, partnereikkel ezt szolgáló programokat bonyolítanak le, illetve számos korosztályban versenyszerűen is kosárlabdázhatnak a gyerekek.

“Külső partnerünkkel közösen újra elindítottuk kerületünkben a Kosárovi foglalkozásokat. Az alsó tagozatos tanulókra épülő Kosárpalánta programban most három csapattal veszünk részt a versenyeken. Jelentős újdonság, hogy már három Mini (U11-es) csapatunk is versenyez az országos Kenguru Kupában, decembertől pedig a Gyermek (U12-es) korosztályban is két csapattal képviseljük majd Budafokot. Két serdülő (U14) csapatunk is elindult az országos bajnokságban, egyik a regionális szintéren versenyez, viszont a másik bejutott a bajnokság főtáblájára. A kadet (U16) korosztályban is két bajnokságban szerepelünk. Nem várt eredményként itt is bejutottunk az országos főtáblára, csakúgy, mint a Junioroknál(U18)” – számolt be Ferencz Gábor.

Ami a “fiatal felnőttek” korosztályait illeti, U20-ban az országos bajnokság keretén belül az NB I./B Zöld csoportjának élmezőnyében áll a Budafok, míg az U23-as csapat az NB II-ben vitézkedik. A felnőttek  a tavalyi NB II-es bajnoki cím után idén amatőr csapatként az NB I./B Zöld csoportjában szerepelnek, nem is rosszul: eddigi nyolc találkozójukból hetet megnyertek, amivel a tabella első helyét foglalják el.

Olvasta már?