Kezdődik a kerületi szúnyoggyérítés

by bcsenge

A kerületi közterületeken végzett ellenőrzés során két helyszínen találtak szúnyoglárvát az önkormányzat által megbízott szakemberek, így hamarosan elvégzik ezeknek a területeknek a biológiai kezelését.

A kerület önkormányzata által megbízott No Mosquito Kft. szakemberei március végétől folyamatosan ellenőrzik a kerületi közterületi vizek állapotát. A cég munkatársai legutóbbi bejárásuk során két helyszínen (egy csatornában és egy víznyerőben) észleltek szúnyoglárvát a vizekben, ezért megkezdik azok biológiai kezelését, így megelőzve a szúnyogok kifejlődését – olvasható Budafok-Tétény honlapján.

Aki a saját kertjében lárvát észlel, a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán is kérhet ingyen szúnyoglárvairtó tablettát. A Culinex Tab Plus biológiai hatóanyagú szúnyoglárvairtó tabletta egy baktérium által termelt fehérjén keresztül fejti ki a hatását. A lárvák elleni védekezés a tabletta vízbe juttatásával történik, mely megfelelő dózisban csak a csípőszúnyogok lárváira jelent veszélyt, más élőlényekre és az emberre ártalmatlan.

A tablettához a kerületi lakosok előzetes regisztráció nélkül juthatnak hozzá. Az átvételhez lakcímkártya és személyi igazolvány bemutatása szükséges.

Egy háztartás jelenleg 5 darab tablettát vehet át, így 700 háztartás juthat a szerhez első körben. További készlet beszerzése is folyamatban van, hogy biztosított legyen az utánpótlás a teljes szezonra.

Olvasta már?