Kicsiknek és nagyoknak egyaránt szól a kerületi adventi programsorozat

by gaalt994

Jön a Mikulás, lesz betlehemes felvonulás, de a korcsolyázni vágyók is örülhetnek.

Aktuális online fogadóóráján Karsay Ferenc polgármester a budafok-tétényi adventi programokról is beszélt. Elsőként a Szieszta Ponton lévő korcsolyapálya megnyitását említette, a december 4-i eseményről korábban mi is írtunk. A pálya apropóján Karsay a nemrég épült jégsátorról is szót ejtett, elmondta: hamarosan az a létesítmény is megnyílhat a közönség számára, valószínűleg rendezvényt is tartanak majd ott, de ehhez még egy hatósági engedélyre várnak, jelenleg próbaüzem folyik.

Lesz progam december 4-én Rózsavölgyben is, ahol a közösségi házba érkezik a Mikulás. Egy nappal később, bronz vasárnap a Kolompos együttes lép fel a Klauzál Házban, ahol emellett játszóház és kézműves vásár is várja a gyerekeket.

December 12-én a Magdolna Udvaron a sor, ahol művészeti és helytörténeti programok, valamint gyermek- és jazzkoncertek lesznek. A szokásos betlehemes felvonulás sem marad el, a budafok-belvárosi templomok körbejárása december 17-én lesz, a Savoyai Jenő térről indul. A polgármester a felsorolás elején azt javasolta, hogy mivel a programok a korábbi évek alapján idén is népszerűnek és látogatottnak ígérkeznek, lehetőleg csak azok vegyenek részt rajtuk, akik be vannak oltva a koronavírus ellen.

Olvasta már?