Klauzál programajánló

by talastunde

Szeptember 2. szerda, 18h

 A 45 éves Mészáros László Baráti Kör Derűs alkotói évek c. kiállítás megnyitója

A tárlatot megnyitja: Schéffer Anna, keramikus iparművész

Közreműködik: Györffy Gergely, hegedűművész

Szeptember 5-6.

„Majdnem Borfesztivál BudafokON” rendezvénysorozat

A járványintézkedések miatt nem a megszokott formában, de idén is lesz borfesztivál Budafokon.  Tizenkettedik alkalommal lesz „Dél-budai Lecsófesztivál és Kerületi Főzőverseny. A legfinomabb lecsót elkészítő társaság a dicsőségen kívül egy vándorserleggel is gazdagodik, amelyet egy évig birtokolhat. A bogrács körül lábatlankodó gyermekeknek játszóházzal és kézművesfoglalkozással készülnek a rendezők.

 szombat 15.00 – 20.00

Tárlatvezetés a Barlanglakásban

 A kiállításon látható bútorok és berendezési tárgyak nagy része az utolsó lakó, özvegy Tóth Győzőné, Julianna tulajdonát képezték. Az évek során a tárlat új tárgyakkal bővült, kiegészülve az albérlők lakrészének bemutatásával, illetve egy műhellyel, ahol a Budafok-Tétényre jellemző mesterségekhez köthető tárgyak is megtekinthetők.

Tárlatvezetések minden egész órában indulnak.  Zene: Berendi Nándor- harmonika

szeptember 6. vasárnap 15.00 – 20.00

Népzenei est és tárlatvezetés a Barlanglakásban

Rendhagyó délutáni műsorral készül a Barlanglakás Emlékkiállítás!

A 18.30-kor kezdődő Ölveczky Tamás és Barity Zorán népzenészek (Duna Népzene – Néptánc Tanoda) fúvóshangszerekre és harmonikára épülő koncertje izgalmas utazást kínál a Kárpát-medence hangzásvilágának kedvelői számára. A zene mellett kicsiknek és felnőtteknek egyaránt érdekes történetek hangzanak el a dalok hátteréről, gyűjtésükről.

 A tárlatvezetések minden egész órában indulnak, 18.30-tól népzenei koncert. 

Szeptember 10. csütörtök 18.00 

Digitális oktatás?! 

Praktikus tanácsok szülőknek 

Mire jó a digitális oktatás? Tényleg jó, ha a gyereknek telefont/tabletet adunk a kezébe? Mi van, ha ezt kényszerből tesszük? Tegyünk ilyet? Hogy kezeljük, ha legközelebb karantén lesz? Milyen a jó időbeosztás, ha otthon tanulunk? Megannyi kérdés, ami felmerül, ha kütyük és gyerekek jutnak az eszünkbe.

Előadó: Koren Balázs, az ELTE oktatója, a HiperSuli szakmai vezetője 

Jegyár: 900 Ft    

Szeptember 11. péntek 20h.

Pál Utcai Fiúk Szabadtéri akusztikus koncert


A Pál Utcai Fiúk 1983 óta működő alternatív rockegyüttes, amely napjainkban is aktívan koncertezik. Összesen 7 albummal gazdagították a magyar zenei élet kínálatát. A tavalyi év különösen mozgalmasra sikerült az immár 3. évtizedét élő PUF számára. Az év első felében, KomolyZene címmel, dupla LP-n került kiadásra a 2015-ös szimfonikus koncert hangfelvétel, október elején pedig megjelent a vadonatúj Pál Utcai Fiúk sorlemez, az Igazán ez minden.

szeptember 12. szombat 

V. Babafesztivál 

Immár ötödik alkalommal ad otthont a Klauzál Ház a Babafesztiválnak. Évről-évre itt találkoznak egymással a kisgyermekes szülők, akik szívesen cserélnek eszmét. 

Programok: állatsimogató, ugrálóvár, vásár, baba fotózás, alkotó sarok a Pötty gyermekkuckóval, könyv vásár, védőnői tanácsadás – anyatejes táplálás, TÁ-TI-KA Varga Ágival, babamasszázs, Baba úszás Uszoda, Baba-mama torna Henn Renivel, Gyerekjóga, Kanga-tréning 

10:00 h: Délibáb Társulat: Süss fel, Nap! /Babaszínház/ 

Az előadást 0 és 4 év közötti korosztály számára ajánljuk!  
20 perc előadás és 20 perc játék. 

10:00 h: Délibáb Társulat: Süss fel, Nap! /Babaszínház/ 

Az előadást 0 és 4 év közötti korosztály számára ajánljuk!  
20 perc előadás és 20 perc játék. 

Előadják: Revuczky Nóra és Sólyom Tamás 

A belépés díjtalan!

Szeptember 13-án,Vasárnap 10h-14 óráig

A Budafok-Tétény Kertbarát kör terménybemutató kiállítása

Kertészkedj!Művelődj!Barátkozz! Védd a természetet, s fogyassz magyar termékeket!

 Szeptember 25. 19h

BUDAFOKI/1 – DOBOS/BEETHOVEN/MUSZORGSZKIJ/ HOLLERUNG

Igazi zenei csemegével drukkol elő a Budafoki Hangverseny esték keretén belül a Budafoki Dohnányi Zenekar. A három részből álló est valóban ritka kombináció.

Dobos Dániel Sylvanus című műve hegedűre és szimfonikus zenekarra íródott, és 2019 májusában hangzott el először a szerző mesterdiploma koncertjén, a Zeneakadémián. Az este szólistája Vizeli Máté  Prima Junior- díjas népzenetanár.

sinfonia concertante olyan zenei műfaj, melyben szólóhangszerek csoportja és a zenekar „versenyez” a témák megszólaltatásában. A hegedűre, gordonkára és zongorára írt hármasverseny   Beethoven egyetlen kompozíciója e műfajban.

Muszorgszkij egyik legismertebb műve az Egy kiállítás képei, jellegzetesen orosz zene. A mű ciklussá fűzött karakter darabokból áll, amelyeket a szerző előző évben elhunyt építész-festő barátjának, Viktor Hartmannak posztumus kiállítása ihletett 1874-ben.

Műsor:

Dobos Dániel: Sylvanus

Beethoven:Hármasverseny

Muszorgszkij – Ravel: Egy kiállítás képei

 Előadók:

Vizeli Máté – hegedű

Soltész Ágnes– hegedű

Kószás Ágnes – cselló

Réti Balázs – zongora

Vezényel: Hollerung Gábor

Olvasta már?