Még egy hónapig megtekinthető a Munkácsy-kiállítás a Magdolna Udvarban

by gaalt994

Szeptember 3-án nyílt meg Munkácsy Károly szobrászművész, Budafok-Tétény első díszpolgárának kiállítása a Madgolna Udvarban. A XXII. kerület egyik legfőbb kulturális központja és kiállítótere október közepéig ad otthont a tárlatnak.

Munkácsy Károly 1923-ban született Hódmezővásárhelyen. Az Árpád utcai iskolában 30, a Bartók Béla utcai általános iskolában pedig 17 évig tanított. Testnevelői, pedagógusi tevékenységéért tizenöt alkalommal részesült különböző kitüntetésekben. 25 éven át a Budapest XXII. kerületi Testnevelő Munkaközösség vezetője volt.

Nyugdíjaztatása után, ifjúkori álmát megvalósítva, szobrászként tevékenykedett. Több hazai és külföldi kiállításon szerepelt, tíz önálló tárlata volt. Alkotásaival huszonöt év alatt számos díjat nyert. Köztérre és köztulajdonba került mintegy harmincöt műve, ezekből tizennyolc a kerületben látható. Örökös tagja a Mészáros László Képzőművészeti Egyesületnek és tagja a Promontorium Borlovagrendnek.

Munkácsy Károly nevét viseli az a díj, is amelyet az önkormányzat évente legfeljebb két kerületi diáknak ítél oda, akik minimum 4,5-ös tanulmányi átlag mellett kiemelkedő sporteredményt értek el országos vagy nemzetközi versenyen. A Megmintázott Valóságok című kiállítás megnyitóján a Promontor TV készített riportot. A kiállítás október 15-ig tekinthető meg.

Olvasta már?