Megszentelték Budafok-Tétény kenyerét a Szent István- plébánián

by talastunde

 Augusztus 20-án kerületünkben, a budatétényi Szent István-plébánián  a hagyományokhoz hűen ünnepi misével és kenyéráldással ünnepelték az államalapítást, az  államalapító Szent István szentté avatását, valamint az aratás végét.  Az ünnepi misén Udvarnoky László plébános celebrált.

A plébános emlékeztetett arra, hogy tavaly a vírushelyzet miatt elmaradt az augusztus 20-i ünnepség, amelynek a tanulsága, hogy rájöttünk:  közösség nélkül nem tudunk ünnepelni.  „A Szent István-plébánia hitközössége meg tudja mutatni a közösség erejét és kellő módon tud ünnepelni is.  Szent István miséje is arról szól,  hogy a földi lét után üdvösségre jussunk . A Szentírás szerint  a bölcsesség által jutunk az üdvösség útjára, ami könnyen teljesülhet, ha valóban akarjuk.  Szent István minden cselekedetét a hitre építette, az országot pedig kősziklára. Építsünk mi is maradandó közösséget, családot magunk köré, mint Szent István”- mondta a plébános.

A plébános bemutatta Zsámboki Orsolya  festő-restaurátor Szent Mihály arkangyalról készített munkáját, amit a budatétényi Szent Mihály kápolnába helyeznek el.

A szentmise után körmenetet tartottak a templom kertjében, ahol a hívek az oltároknál imádkoztak.

Az utolsó állomásnál Udvarnoky László plébános megáldotta az új kenyeret, köztük Budafok-Tétény kenyerét is, amit Németh Zsolt országgyűlési képviselő vágott fel.

Az ünnepségen Karsay Ferenc, a kerület polgármestere is részt vett.

Olvasta már?