Miért nem zárták le hamarabb az autópályát?

by lantai.oliver

Mint ahogy azt korábban már megírtuk, budafoki olvasóink közül is volt, aki látta a hétvégi tömegbalesetet, amely szombaton fél három körül következett be. Sőt, a kommentekből az derül ki, hogy már órákkal korábban is történt baleset a porátfúvás miatt járhatatlan autópályán. Joggal merül fel a kérdés, hogy akkor miért nem zárták le már jóval hamarabb a veszélyes útszakaszt?

Íme néhány a cikkünkre írt olvasói kommentekből:

  • “Gabika, erre a borzasztó kifejezès is kevès. Akkor tartottunk 2 autóval Tatára. 67 èv alatt ilyet mèg nem èltünk át. A Jóisten velünk volt, sajna a barátaink autója nem úszta meg, de legalább egyikünknek sem törtènt bajunk. Mi mèg az elejèbe estünk bele, csak már akkor lezárhatták volna a pályát, talán nem lett volna ekkora katasztrófa.”
  • “Tudod Móni, mi már 1/2 1-körül beleestünk, már akkor le kellett volna zárni az egèsz pályát. Már előtte is volt egy kisebb, de a kövi, az már nekünk is felfoghatatlan volt. 2 óra múlva meg ez a borzasztó tömegkatasztrófa.”
Herceghalom, 2023. március 11. Összeroncsolódott gépjármûvek az M1-es autópályánál Herceghalomnál, ahol öt kamion és 37 autó ütközött össze, mindkét irányban lezárták az autópályát 2023. március 11-én. A balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármû kiégett, és összesen 26 ember sérült meg. Közülük hatan életveszélyesen, heten pedig súlyosan sérültek. MTI/Lakatos Péter

Az Index is arról ír, hogy a szerencsétlenség szombaton 14 óra 25 perc körül következett be, azonban a rendőrség oldalán olvasható, hogy már órákkal korábban is történt Herceghalom térségben baleset: egy kamion és egy autó ütközött össze. Erről a rendőrség 13:05 perckor tájékoztatta a nyilvánosságot:

“A rendelkezésre álló adatok szerint 2023. március 11-én 12 óra körül az M1-es autópálya 29-es kilométerszelvényénél, a főváros kivezető szakaszán, Herceghalom térségében egy kamion és egy személygépkocsi ütközött össze.”

Mindenesetre a rendőrség büntetőeljárás keretében szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Mi is kíváncsian várjuk ennek eredményét!

Olvasta már?