Mutatjuk a kerületi lomtalanítás időpontjait!

by nora.farmosi

Az idei lomtalanítás nem sokkal a húsvéti ünnepek után kezdődik. Az ünnepkör békességének megőrzése érdekében az önkormányzat közterület-felügyeleti csoportja ügyeletet tart a húsvéti hétvégén. Kérjük a lakosságot, hogy ha idő előtt kihelyezett lomokat észlelnek, hívják a 06-20/386-5942-es telefonszámot.

A közterület-felügyelet és az FKF együttműködésének köszönhetően a lakossági bejelentés után a közterület-fenntartó egy kukásautóval a lehető legkevesebb időn belül elszállítja az idő előtt kihelyezett lomokat. Ezzel elkerülhetjük, hogy a keletkezett szemétkupacra mások is elkezdjék hordani a lomokat.

Az idei lomtalanításra április 3., szerda és április 12., péntek között kerül sor. A társaság körzetekre osztotta a kerületet, amelyekből koncentráltan, egy-egy nap alatt szállítja el a lomokat. A különböző körzetekre megadott dátumok a lomok kikészítésének időpontját jelzik.

Az elszállítást az előző évek gyakorlatával megegyező módon, kizárólag a kihelyezést követő napon végzi az FKF. A lomok kikészítésének pontos időpontjáról és módjáról az FKF értesítő útján előzetesen, írásban tájékoztatja az érintett lakosságot. Újdonság, hogy a lakosság megnézheti a lakcímére vonatkozó pontos lomkikészítési dátumot a társaság honlapján közzétett lomtalanítási térképen is.

Lomtalanítás alkalmával kizárólag a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladék (pl. elhasználódott bútorok, ágybetétek, szőnyegek) helyezhető ki. Továbbra is tilos a lomnak nem minősülő hulladékféleségek kihelyezése, mint pl. a háztartási (kommunális) hulladék, szelektíven gyűjthető csomagolási hulladék (pl. papír, műanyag, fém, üveg), elektromos és elektronikai hulladék, építési és bontási törmelék (pl. mosdókagyló, fürdőkád, csempe és törmeléke, használt nyílászárók), sitt, föld, síküveg, zöldhulladék, textil, ipari vagy szolgáltatási tevékenységből származó hulladék. Ugyancsak szigorúan tilos veszélyes hulladék kihelyezése.

Az FKF kéri a lakosokat, hogy:

  • a lomot a lakóházuk előtti, hulladékgyűjtő járművekkel jól megközelíthető közterületre helyezzék ki;
  • a társasházak lehetőség szerint jelöljenek ki egy területet, ahová a lakosság lerakhatja a lomokat;
  • zöldterületre ne pakoljanak, óvják a környezetet.

Olvasta már?