Mutatjuk, mire költi az önkormányzat a 2022-ről megmaradt forrásokat

by nora.farmosi

A képviselő-testületi ülésen 46 napirendi pontról született döntés, a többi között a fel nem használt források hasznosításáról is.

A 2022-ben el nem költött forrásokat beépítették az idei költségvetésbe, így olyan fejlesztésekről tudnak dönteni, amikről korábban csak általánosságban lehetett beszélni.

Útfelújításra 140 millió forint, járdákra 65 millió jut majd. A polgármester beszámolója szerint projekt szemlélettel végzik a munkákat, ami azt jelenti, hogy az előkészítő szakasz lezárultával, tehát a pályáztatás és az engedélyeztetési eljárás befejezésével rögtön fel tudják használni az összeget. Így nem kell lekötni olyan projektekre pénzt, amiről nem tudják, hogy mikor lehet majd azokat befejezni – mondta a polgármester.

Az egészégügyre, a háziorvosi rendelők támogatására is jut forrás. Mivel a vállalkozások esetében nagy arányban megemelkedtek a működési költségek, ezért első körben a fejlesztéseket valósították meg. Létrejött a környezetkímélő, takarékos rendszerek kiépítése, napelemek, hőszivattyús rendszerek beüzemelése, a nyílászárók és a szigetelés felülvizsgálata. Most pedig fontos döntés született, mely szerint a háziorvosok maximum 100.000 forintot kaphatnak havonta a praxisok támogatására.

Olvasta már?