Három budafoki politikust szólítottak meg egy kelenföldi piac és üzletközpont ügyében

by szorenyi6104

Nyílt levelet fogalmaztak meg a Kelenföld városközpontban található, meglehetősen lepukkant állapotú piac és üzletközpont ügyében. A magát Kelenföld Városközpont Megmentése Mozgalomnak mondó szervezet 7000 aláírást gyűjtött össze.

Vonják vissza azt a pályáztatást, amely a XI. kerületi, Tétényi útnál található üzletközpont ügyében írt ki a Fővárosi Önkormányzat – ezt kéri a Kelenföld Városközpont Megmentése Mozgalom. Azt írják, hogy 7000 aláírást gyűjtöttek már össze. Az ügyüket támogatja Németh Zsolt országgyűlési képviselő is.

Úgy fogalmaznak: a polgármester “kezdje el a lakosság és az érintettek bevonásával a Kelenföldi Városközpont fejlesztési koncepciójának kidolgozását”.

Egyben jelzik, hogy feljelentést várnak el “a minket képviselő és képviselni szándékozó helyi politikusoktól, hogy velünk együtt tegyenek rendőrségi feljelentést a XI. kerületi önkormányzat érintettségének kivizsgálására a Rimaszombati úti és a Kelenföld Városközpont ingatlanok eladásának, illetve az eladások előkészítésének ügyében”.

A nyílt levélben csatlakozásra hívják fel az említett Németh Zsolton kívül az ellenzéki Molnár Gyula egyéni országgyűlési képviselőt, és a baloldal várható dél-budai jelöltét, a momentumos Tóth Endrét is.

Az ügyhöz kapcsolódik Németh Zsolt fideszes képviselő megszólalása is, ő úgy fogalmaz a közösségi oldalakon, hogy “a Városháza-gate néven elhíresült fővárosi ingatlanpanama sajnos többszörösen is érinti Dél-Budát. Először egy XXII. kerületi ingatlan eladásáról derült ki, hogy „biztosra mentek” a pályázók. A mai napon (másfél hete – a szerk.) nyilvánosságra került Anonymus hangfelvételek alapján most a XI. kerület két ingatlanjáról derült ki, hogy hasonló módon akarják értékesíteni”.

Ha már piac és bevásárlás, a XI. kerület sikert ért el a Lidl-lel szemben. Hamarosan megnyílhat a 2 éve elkészült, a Fehérvári út 70/A szám alatt lévő hipermarket.

Orosz Anna polgármester arról számolt be, hogy a megállapodás részeként a Lidl Magyarország Bt. a Nagysurány utca felől két telken, az ottani ingatlanok helyén, közhasználat számára nyitott zöld felületet hoz létre, a Galambóc utca és a Nádorliget utca találkozásánál vízelvezetési feladatokat végeztet el, valamint az ingatlan környezetében fásítást is vállal.

A Lidl kivitelezésében megvalósuló munkálatok mellett az áruházlánc két ütemben összesen 250 millió forinttal járul hozzá az önkormányzat közlekedési, valamint humán infrastruktúra fejlesztési feladatainak ellátásához az ingatlan környezetében.

Olvasta már?