Offline segítséget is nyújtanak a Részvételi Költségvetéshez

by gaalt994

Budafok-Tétény önkormányzata idén harmadik alkalommal indította el a Részvételi Költségvetés elnevezésű kezdeményezését,így újra szabad a pálya az ötletelni vágyó kerületi lakosok előtt, hogy leadják saját projektjüket, amelyek közül szavazás útján kerülnek majd ki a győztesek.

A Részvételi Költségvetés menetéről, illetve egyes megvalósult projektjeiről korábban számtalan cikket közöltünk, idén viszont egy picit módosul a rendszer. Újdonság lesz, hogy a kerületieknek idén a teljes kerületet érintő ötletek benyújtására is lehetőségük nyílik.

Az ötlet ebben az esetben minimum 1300 szavazat elérése után kerülhet be a nyertes projektek közé. Ekkor maximum 100 millió forint áll rendelkezésre az ötlet megvalósítására, melyet a három kerületrésztől egyenlő arányban vonnak majd le. Budafok, Nagytétény – Baross Gábor-telep és Budatétény induló kerete egyébként egységesen 100-100 millió forint, kiegészülve a korábbról fennmaradt összegekkel.

Annak érdekében, hogy azok is részt vehessenek a projektben és leadhassák ötleteiket, akik kevésbé járatosak az online térben, az önkormányzat útmutatást is kínál az ezt igénylőknek. Számukra a Szociális Szolgálat munkatársai az Anna utca 10. szám alatti székhelyen előzetes bejelentkezés alapján, személyesen nyújtanak segítséget hétköznapokon 8-16 óra között. A bejelentkezés a 06-1/226-0179-os telefonszámon lehetséges.

Olvasta már?