Országos tanulmányi versenyt nyert a Kempelen végzős diákja

by gaalt994

Szász Benjámin fizikában nem talált legyőzőre, emellett informatikában is szép helyezést ért el.

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny nemcsak presztízsértékkel, komoly jelentőséggel is bír – egy jó helyezés ugyanis plusz pontokat ér az egyetemi felvételin. A dicsőség mellett vélhetően ez is örömmel tölti el a Kempelen Farkas Gimnázium 12. osztályos tanulóját, Szász Benjámint, aki az önkormányzat honlapjának nyilatkozott a sikerről.

„Az idei tanévben a járványhelyzet miatt fizikából elmaradt a döntő, ezért a második forduló pontszáma alapján hirdetett eredményt a versenybizottság. A II. kategóriában hárman teljesítettünk száz százalékot, így megosztott első helyet szereztem. Tavaly, mivel kevesebb órában tanultam a tantárgyat, az első kategóriában versenyeztem és 25. lettem az országos versenyen” – mondta a fiatal diák, aki informatikai ismereteit is megmérettette, ott a 22. helyen végzett.

A kiemelkedő szereplést elmondása szerint az alapos felkészülés mellett az abban segédkezőknek köszönheti: fizikatanára, Dezamicsné Babich Gertrúd, illetve matematika-fizika szakos édesapja támogatta.

Benjámin a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tervez továbbtanulni, elméleti fizikusnak készül, kutatással, azon belül is a közeljövőt tekintve kifejezetten ígéretes tudományágként számon tartott kvantumfizikával szeretne foglalkozni.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?