Őrült mérkőzésen nyertek a spanyolok a házigazda németek ellen

by lantai.oliver

A spanyol labdarúgó-válogatott hosszabbítás után, a 119. percben fejelt góllal 2-1-re legyőzte a házigazda német csapatot az Európa-bajnokság első, pénteki negyeddöntőjében.

Kezdjük a végével. Carvajal beáldozta magát, amikor a hosszabbítás hosszabbításában lerántotta a spanyol kapu felé törő Musialát, s ezért megkapta a második sárgáját, ami egyúttal kiállítást ért.

Az Európa-bajnokság első negyeddöntője kőkemény belépőket hozott, olyannyira, hogy Pedrit már a 6. percben le kellett cserélni. A helyére beálló Olmo viszont nagyszerű cserének bizonyult: a második félidő elején Yamal tökéletes passzából okos góllal juttatta 1:0-ás vezetéshez a spanyolokat.

Ezután a németek felpörögtek, és a szintén cserejátékos Wirtz kapufás találatával egyenlítettek a rendes játékidő hajrájában.

A rendkívül színvonalas és lüktető meccset aztán Mikel Merino okos és pontos fejese döntötte el a 119. percben. Neki ez volt a második gólja a válogatott színeiben.

A legutóbb is négy közé jutott spanyolokra a 21 órakor kezdődő portugál-francia párharc győztese vár a keddi, müncheni elődöntőben.

Főkép: Stuttgart Aréna, Fotó: huszonketto.hu

Olvasta már?