Ősszel is lesz ágdarálási akció

by gaalt994

Idén ősszel ismét lehetőség lesz a Budafok-Tétény kertvárosaiban élők számára a térintésmentes, helyben történő ágaprítás igénybevételére – jelentette be az önkormányzat. Az akció első napja október 6., regisztrálni a www.komposztmester.hu oldalon lehet szeptember 22-étől kezdődően.

A kerti munkák, metszések, ifjítások során keletkező tetemes zöldhulladék talajjavító anyagként hasznosítható az aprítás után. A keletkező apríték felhasználható talajtakarásra (nedvesség visszatartására), illetve komposztálásra is tökéletesen alkalmas. Egy lakcímen szezononként egy alkalommal, maximum 5 laza köbméter gally aprítására van lehetőség az akció keretében.

Aki szeretné igénybe venni a szolgáltatást, annak az alábbi tudnivalókat érdemes szem előtt tartania:

  • A gép csak tiszta, szennyeződés- és egyéb zöldhulladék-mentes (pl. kaszálék, lehullott lomblevél) gallyakat tud feldarabolni
  • A darabolás során keletkező apríték felhasználásáról a lakosoknak kell gondoskodnia
  • A gallyhalmot telken belül vagy közeli közterületen kell kikészíteni úgy, hogy a forgalmat ne akadályozza, és minimum három kocsiállás (kb. 12 méter) szabadon maradjon

Az önkormányzat munkatársai azt kérik, hogy a regisztrációs webfelületen olvasható útmutatásokat mindenki tartsa be, hogy a helyszínre vonuló szakemberek gyorsan és akadálymentesen végezhessék a munkájukat.

Olvasta már?