Összhangban buzdít a védőoltás beadatására Budafok-Tétény

by gaalt994

A kérdés, amiben mindenki egyetért. Orvosok, egészségügyi intézményvezetők és különböző pártállású politikusok összhangban álltak ki a védőoltás mellett.

A kérdés, amiben mindenki egyetért Budafok-Tétényben. Ahogyan arról lapunk előzetesen is beszámolt, január 17-én a Káldor Adolf Szakrendelő egészségügyi dolgozói is megkapták a koronavírus elleni védőoltás első dózisát. A vakcina beadására a szomszédos XI. kerületben, a Szent Imre Kórházban került sor. Az ütemtervnek megfelelően a második dózist február 7-én kapják meg.

A Promontor TV ezzel kapcsolatos riportjában a Momentum Mozgalom budafok-tétényi szervezetének elnöke, a fővárosi önkormányzat egészségügyi tanácsnoka, Havasi Gábor is kiállt az oltás mellett. Ő – mivel civil szakmája mentőápoló – az első dózist már decemberben megkapta, és hamarosan beadják neki a második adagot is.

Hasonló véleményen van Karsay Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester is, aki már regisztrált a vakcinára. Ő az oltáson még nem, a betegségen viszont már átesett, amire ráadásul csak egy utólagos antitest-teszt során derült fény. Karsay Ferenc hangsúlyozta, hogy az oltással nem csak saját, de szeretteink egészségét is védjük.

Dr. Kiss Norbert, a Káldor Adolf Szakrendelő ügyvezető igazgatója – megerősítve a lapunknak korábban elmondottakat – arról számolt be, hogy a 127 fős orvosi, szakdolgozói személyzetből 87-en jelentkeztek oltásra, de folyamatosan nő azoknak a száma, akik végül a vakcina igénylése mellett döntenek. Ezzel egybehangzóan a riportban a kerületi Védőnői Szolgálat vezetője, Kincsverőné Pötörke Katalin úgy fogalmazott, mindenkit bátorítanak, hogy regisztráljon a vakcinára.

(Kiemelt kép: MTI)

Olvasta már?