Övvel megfojtotta, majd a Dunába dobta

by gaalt994

Vádemelést javasolnak egy budafok-tétényi gyilkosság kapcsán. A 34 éves gyanúsított korábban is került már összetűzésbe a törvénnyel, mostani ügye már az ügyészség előtt van.

“Előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt javasolnak vádemelést a Pest vármegyei vizsgálók egy 34 éves férfi ellen” – adta hírül a police.hu. A most lezárult ügy egy tavaly év eleji feljelentéssel indult.

2022. január 5-én egy édesapa jelentette be a fia eltűnését az Érdi Rendőrkapitányságon, miszerint gyermeke december 27-én délután egyik barátjához indult a fővárosba, azóta azonban nem tud róla semmit. Az érdi rendőrök elrendelték a fiú körözését, minden lehetséges helyen keresték, azonban nem akadtak a nyomára. Begyűjtött adataik, az információik és az eltűnés körülményei alapján felmerült a gyanú, a fiatal bűncselekmény áldozata lett.

2022. január 14-én a rendőrök felkeresték azt az embert, akivel az eltűnt fiú utoljára találkozhatott. P. Attila kihallgatásán megtört, és részletesen beszámolt róla, megölte barátját. Tettét hirtelen felindulással indokolta.

A nyomozás adatai szerint 2021. december 27-én Budapest XXII. kerületben a Duna-partra ment későbbi áldozatával. Szóváltásba keveredtek, miután a gyanúsított egy övvel megfojtotta a sértettet, majd a holttestet a folyóba dobta és hazament.

A holttest megtalálása után az ügyben igazságügyi orvosszakértői vélemény is született. Eszerint az áldozat halála erőszakos módon, a nyaki képletek eszköz általi leszorítása, valamint a légutak természetes vízben, esetlegesen iszapos környezetben való elmerülés által bekövetkezett elzáródása, és az ezek következtében fellépő fulladás miatt állt be.

A rendőrök a gyanúsított előéletének feltérképezése során korábbi bűncselekménybe is belefutottak. A 34 éves P. Attila 2021. augusztusában egy fővárosi metró aluljáróban egy alvó férfitől vette el hátizsákját, az abban lévő okmányokkal, 60 ezer forinttal, egy számítógéppel, bankkártyával és mobiltelefonnal lépett meg. Ezt a cselekedetét a mostani kihallgatásán sem tagadta.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékes osztálya az azóta is letartóztatásban lévő férfi ellen előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés, kifosztás és csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?