Perlai: 1-2 héten belül eldőlhet, hogy ki lesz az ellenzéki polgármesterjelölt

by nora.farmosi

Perlai Zoltán, a DK kerületi polgármesterjelöltje a Képviselői percekben elmondta, hogy a polgármesterjelöltek megnevezésére legkésőbb március 15-ig tehetnek időpontot, de véleménye szerint már 1-2 héten belül kiderülhet, hogy Budafok-Tétényben ki lesz az ellenzéki jelölt.

“Ebben a kérdésben nem vita van, hanem egyeztetés, beszélgetés, különböző koncepciók… Az, hogy előválasztás legyen, még az sem mondható ki 100 százalékkal, bár én arra készülök” – mondta Perlai Zoltán, aki azt is hozzátette, hogy helyi szinten egyeztetnek. Azt cáfolta, hogy a Momentum vagy a DK vezetői döntenék el, ki lesz az ellenzéki polgármesterjelölt Budafok-Tétényben.

A 12 önkormányzati képviselőjelöltről is szó esett, és ahogy korábban lapunknak is elmondta, ők a 6 ellenzéki párt közül kerülnek ki, és kétharmaduk olyan jelölt lesz, aki korábban még nem indult a választáson.

“Ha összefogás lesz, akkor ez győzelemre vihető Budafok-Tétényben júniusban” – mondta Perlai Zoltán.

Azt is elmondta, hogy a képviselő-testület január 18-i, rendkívüli ülésén egyhangú döntéssel fogadta el a fővárosi önkormányzat forrásmegosztásról szóló rendelettervezetét. A költségvetési forrásból szerinte fontos, hogy jusson olyan kerületi problémák megoldására, mint az utak, járdák fejlesztése, és reményét fejezte ki, hogy a körzeti, évek óta elhúzódó kérések is be fognak kerülni a fejlesztések közé.

A Foki Hírek újság eddig a saját választókörzetében jelent meg, de december óta az önkormányzati választásokra való felkészülés részeként több ezer lakásba személyesen viszi el az újságot a DK polgármesterjelöltje. Az új, Foki Hírek Extrában a kerületi ügyek között szerepel a Tóth József utcai körforgalom, a kerületi zajterhelés, a Hosszúréti patakmeder rendezése, de helytörténeti rovat is van a kiadványban.

Olvasta már?