Rangadót nyert a Budafok, amelyhez a közönség is kellett

by szorenyi6104

79-71-re nyert a Budafoki KK a Miskolc ellen az NB I/B Zöld csoportjának rangadóján. Kosárlabdázóink 15 pontos hátrányból fordítottak.

Bár a Miskolcot már idegenben sikerült legyőzni, az egyetemisták azóta szárnyalnak, és a második helyen állva érkeztek Budafokra. Péntek este így az NB I/B Zöld csoportjának első és második helyezettje csapot össze.

Az első 12 perc maga volt a budafoki rémálom. Bár a nyitó pontokat mi szereztük, utána a miskolciak részéről még az is beesett, amit nem dobtak el.

A 13. percben már 30-15 volt oda.

Károly Máté edző nem győzte kikérni az időkéréséket. Semmi sem használt. Hacsak nem a varázslat, mert a második negyed derekán elkezdett védekezni a csapat, amerikai erőcsatárunk is beindult, hogy a félidőben már 40-38 legyen a mieink javára.

A második felvonás is szépen indult. 50-40-nél már szinte hátradőltünk, a fiúk is a pályán, erre 4 perc múlva megint a vendégek vezettek.

Innentől fej-fej melletti küzdelem zajlott és csak az utolsó másfél percben érezhettük azt, megvan az újabb győzelem.

Nem véletlenül mondta a meccs után Károly Máté edző: “Gratulálok a Miskolcnak is, a két csapat együtt igazi rangadót varázsolt a Promontor utcába. Ők is megérdemelték volna a mai napon a győzelmet, de azért örülök, hogy ez nem így lett”.  Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a hangulathoz jelentősen hozzájárultak a budafoki fiatalok, akik a negyedik negyedben fergeteges buzdítást csaptak, innen is meríthettek erőt játékosaink.

Olvasta már?