Csúszva, de startol a negyedik ütem: mutatjuk, hogyan változik a forgalmi rend Budafok-Tétényben!

by nora.farmosi

Október 13-án, péntek hajnalban kezdődik a fővárosi beruházásban készülő Tóth József utcai körforgalom-építés IV. üteme. A jelenlegi forgalmi rend jelentősen megváltozik.

Karsay Ferenc polgármester az online fogadóóráján tájékoztatta a lakosságot a körforgalom-építés fejleményeiről. A polgármester elmondta, hogy a Főváros beruházásában kihívásokkal küzd a kivitelező a határidők tekintetében.

“4 ütemet határoztak meg az építkezésre vonatkozóan, aminek most a 3. üteme zajlik, ennek csúszik a kivitelezése. Október 13-án, pénteken hajnalban lesz a váltás. Ennek az a lényege, hogy megváltozik a forgalmi rend, a jelenleg lezárt Kossuth Lajos utcát megnyitják, az eredeti úton tudnak közlekedni. A Tóth József utcán tovább zajlik az építkezés. Az egyik útpályáról átteszik a munkákat a másikra, az egyirányúsítás marad. A buszútvonal is marad, ahogy a lefelé közlekedés a Sörház utcán is változatlan. Ami negatívum, hogy Budatétény felől érkezve a belváros felé a balra kanyarodás megszűnik ezen a szakaszon, a korábbi forgalmi rend lép életbe. Az Ipartestületnél tudnak majd visszafordulni a Kossuth Lajos utcára” – mondta a polgármester.

A 6-os út befejezését október 15-re ígéri a kivitelező, ami biztató jel a polgármester szerint.

Fotó: budafokteteny.hu

Olvasta már?