Szeméthegy a Duna Spiriten, az önkormányzat a kormányhivatalhoz fordult

by gaalt994

Budafok-Tétény megtette a bejelentést.

Az illegális szemétlerakás sajnos régóta visszatérő probléma Budafok-Tétényben, az önkormányzat erőfeszítései és a kamerák kihelyezése ellenére újra és újra kreatív megoldásokkal rukkolnak elő az elkövetők. Legutóbbi online fogadóóráján Karsay Ferencet a Duna Spirit területén lévő szemét kapcsán kérdezte egy helyi lakos.

„Folyamatosan, nagyon sok munkával és pénzzel próbálja rendbe tenni a közterületeket az önkormányzat. A helyszínen mi is jártunk, valóban áldatlan állapotok vannak, ezért megtettük a szükséges lépéseket, betontömböket helyeztünk ki, hogy ne tudjanak bemenni teherautóval” – sorolta a hivatal korábbi lépéseit a polgármester.

“A szóban forgó hely magánterület. Ha a tulajdonos engedélye nélkül bemegyünk oda, az egy sor jogvitát eredményezne. A betontömböket azért raktuk oda, hogy legalább befelé ne lehessen további szemetet hordani” – mondta Karsay. A polgármester hozzátette hogy a közterületi részt korábban megtisztították, illetve kamerákat is elhelyeztek.

Karsay korábban nyomravezetői díjat is ígért azoknak, akik dokumentálni tudják az elkövetőket, ám ez sem oldotta meg a problémát. “Megtettük a bejelentést a Pest Megyei Kormányhivatal környezetvédelmi csoportjához, akik tudomásom szerint kötelezték arra a tulajdonost, hogy távolítsa el a szemetet a területéről” – zárta válaszát a polgármester, aki felhívta a figyelmet a HulladékRadar applikációra is.

Olvasta már?