Szenzációs siker! Molnár Janka új egyéni csúccsal bronzérmes Chorzow-ban!

by nora.farmosi

Szenzációs hajrával, új egyéni csúccsal a harmadik helyen végzett Molnár Janka a lengyelországi Európa Játékok női 400 méter síkfutó számában.

A Tatabányai SC versenyzője jól, az élbolyban kezdett, a táv felét követően volt ötödik is, de egy szenzációs hajrával, 51.74 másodperces, új egyéni csúccsal a bronzérmet szerezte meg – írta a Tatabányai Sport Club a Facebook-oldalán.

“Nagyon örülök ennek az eredménynek. Mondtam Jankának, hogy benne van az 51.80-as idő, ami most kijött! Most pihenni kell, mert holnap jön a 400 gát!” – mondta el a verseny után Bartha Attila.

„Molnár Janka az eredményeivel kinőtte kerületünk határait” – fogalmazott korábban a budafokteteny.hu hasábjain Ch. Gáll András sportújságíró. A fiatal sportoló 2017-ben, alig 16 évesen elnyerte az első ízben kiírt Kerület Sportbüszkesége díjat, tavaly U23-as országos csúcsot döntött 400 méteres gátfutásban, országos bajnokságot nyert ugyanezen a távon, majd a hazai Szuperliga döntőjében 200 és 400 méter sík mellett 400 méter gáton is győzött.

Molnár Janka teljesítményére és eredményeire a magyar atlétika is felfigyelt, a futót a Tatabányai Sport Club igazolta le a BMTE-től. 

Olvasta már?