Teljes az egyetértés az önkormányzatban: új rendeletet készítenek elő

by gaalt994

A két fideszes, illetve egy-egy DK-s és momentumos képviselő által előterjesztett javaslatot egyhangúlag szavazta meg a testület.

A június 23-i testületi ülésen kormánypárti és ellenzéki képviselők közösen terjesztették elő a kerület környezetvédelmi rendeletének előkészítésére vonatkozó indítványt, amelyet a képviselő-testület egyhangúlag fogadott el – adta hírül hivatalos honlapján Budafok-Tétény önkormányzata.

A Németh Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester, valamint Kerekes Gábor (Momentum), Kovács István (Demokratikus Koalíció), és Krieger Krisztina (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselők által előterjesztett javaslat célja a kerületi lakosság egészségének védelme, a kerület természeti környezetének megóvása, a zöldterületek és -felületek védelmének, fenntartásának és fejlesztésének eszközeivel.

A rendelet elfogadásával az önkormányzat a zöldfelületek védelme érdekében előírásokat határozhat meg, vagy rendeletet alkothat területek zajvédelmi szabályainak megállapítása körében. Ha a pártokon átívelő képviselői egyetértés nyomán valóban megszületik a rendelet, azzal Budafok-Tétény mindkét témában nyerhet: a zajvédelem korábban a Budaörsi Repülőtér, míg a zöldfelületek védelme leginkább a Tétényi-fennsík kapcsán volt sarkalatos pont.

A javaslatra egyébként mind a tizenhárom jelen lévő képviselő igennel szavazott.

Olvasta már?