Többször is díjazott pedagógust gyászol Budafok-Tétény

by gaalt994

Kovács Csilla 60 évesen, hirtelen betegség után hunyt el.

Kovács Csilla okleveles, szakvizsgázott gyógypedagógus-logopédus, köznevelési szakértő 1991 óta dolgozott a XXII. kerületben, munkáját nagy odaadással és lelkiismeretesen végezte. Terápiáit a szakmai-pedagógiai hozzáértés, a következetesség és a folyamatos megújulás jellemezte. Fogékony volt minden új iránt, állandó önképzéssel igyekezett ismereteit, tudását bővíteni. Tapasztalataival, értékes észrevételeivel, sokrétű tanulmányi képzettségével útmutatást adott a fiatalabb generáció számára.

Szakmai munkáját az elhivatottság, a lendületesség, a szakmaszeretet és az innovatív beállítottság jellemezte. Munkatársaival jó kapcsolatot ápolt, mindig készen állt az együttműködésre. Munkabírása mindenki számára példaértékkel bírt. Határozott, sokat nyújtó és következetes logopédus volt, aki munkájának egészét a gyermekek egyéni érdekeinek figyelembevételével szervezte meg – írja megemlékezésében az önkormányzat honlapja.

Kovács Csilla tagja volt a Magyar Fonetikai, Foniátriai és Logopédiai Társaság vezetőségének, valamint aktívan közreműködött a Magyar Gyógypedagógusok Egyesület és a Magyar Logopédusok Szakmai Szövetsége Egyesület munkájában is.

Kovács Csilla a Promontor TV-ben a 2020-as Mihalik Sándor-díj után

Szakmai munkájának elismeréseként a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XXII. Kerületi Tagintézménye 2015-ben az Ajtony Péter-vándordíjat adományozta számára, míg 2020-ban az önkormányzat az „Év pedagógusaként” Mihalik Sándor-díjjal tüntette ki.

2021. március 11-én hirtelen betegség után távozott az élők sorából. Emlékét fájdalommal és szeretettel őrzik szívükben kollégái, tanítványai és szerettei.

Olvasta már?