Biztatók az első nap tapasztalatai a Káldor oltópontján

by gaalt994

Rendőri felügyelettel és védőnői közreműködéssel, zavartalanul zajlott a védőoltások beadása a Káldor Adolf Szakrendelőben.

Mint ismert, egyetlen budafok-tétényi intézményként a Káldor Adolf Szakrendelő is szerepel a fővárosi oltópontok listáján. Az első koronavírus elleni védőoltásokat tegnap adták be a szakrendelőben, ahol két oltóhelyen, munkanapokon 8.00-18.00 óra között ütemezetten zajlik a vakcináció.

Az önkormányzat az első nap tapasztalatait illetően biztató hírekről számolt be: a szakrendelő ugyanis pontosan betartotta a Fővárosi Kormányhivatal utasításait, az oltásra érkezők pedig fegyelmezetten, a kéréseket és előírásokat betartva érkeztek meg.

Az esetleges bejárati torlódások kezelése, és a rend fenntartása érdekében Kovács Tibor kerületi rendőrkapitány közreműködésével rendőri felügyelet mellett zajlott az oltásra érkezők beengedése, míg a betegazonosításban a kerületi védőnők nyújtottak segítséget.

Az első napon az oltások beadása mind szervezési, mind pedig orvosi értelemben zavartalan volt; a beengedés során torlódás, tömeges sorban állás nem alakult ki, illetve az oltást követő, orvosi beavatkozást igénylő nem kívánatos mellékhatás sem fordult elő.

(A kiemelt kép illusztráció. Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Olvasta már?