Tovább épül a kerületi kamerarendszer

by gaalt994

Jelenleg 28 darab térfigyelő és számos rendszámfelismerő kamera üzemel Budafok-Tétényben. A kiépített rendszernek köszönhetően csökkent az illegális hulladéklerakások száma, segítségével több bűncselekményt is sikeresen felderítettek. Az önkormányzat a kerületi lakosság biztonságérzetének növelése, erősítése érdekében további kamerák beszerzését tervezi – írja honlapján Budafok-Tétény önkormányzata, amely egyúttal azt is bejelentette, hogy újabb, napelemmel működő kamerák telepítését tervezi az Epreskert és a Termő utcába.

A kamerák telepítésének szempontjairól korábban Zugmann Péter (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő nyilatkozott: “Arra törekedtünk, hogy a kerület főbb csomópontjait lássák be ezek a kamerák, de a rendőrségtől is kaptunk szakmai segítséget a helyszínválasztásban, illetve a lakossági visszajelzések is szerepet játszottak a döntés meghozatalában. Ha például egy helyszínen rendszeres az illegális szemétlerakás, akkor a kamera kihelyezése segíthet azonosítani az elkövetőket. A kamerák helyszínének megválasztásánál fontos szempont volt, hogy Budafokra és Nagytéténybe is jusson belőlük. A felvevő eszközök további előnye, hogy napelemmel működnek, így a környezetbarát szempontoknak is megfelelnek.”

A kamerák a kerület azon csomópontjain találhatóak, ahol elérhető, illetve elhagyható Budafok-Tétény. A helyszínek kiválasztásában alapvető szempont volt, hogy a rendőrök ellenőrzés alatt tudják tartani azokat a főbb útvonalakat, melyeket a bűnelkövetők döntően használnak, és kiszűri többek között a körözött gépjárműveket, a lopott, a lejárt műszakival rendelkező autókat, teherautókat.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?