Újabb, méretes szög a Budafok koporsójában

by gaalt994

A kalapács ezúttal a Zalaegerszegnél volt, a szezon legnagyobb vereségével immár 6 pontra van a bennmaradástól a BMTE.

Szinte mindent eldöntő csatára utazott a Budafok labdarúgócsapata Zalaegerszegre. A két csapat a sereghajtó Diósgyőr mellett a leginkább érintett az NB I kiesési harcában. A tavaszi nyeretlenség ellenére jó előjel, hogy korábban a BMTE idegenben és otthon is legyőzte a ZTE-t.

A mérkőzés jó húsz percig nem hozott komolyabb eseményeket; a vendég kapu előtt Szánthó lőtt a sorfalba egy szabadrúgást, míg a Budafok Takács távoli lövésével és Huszit fejesével veszélyeztetett. A feszült, de a játékvezető megengedő stílusa ellenére sem durva találkozó már épp készült a nagy téttel bíró meccsek unalmába fulladni, amikor is olyan három perc jött, ami útlevél lehet a BMTE-nek az NB II-be.

Előbb Nikolic követett el egy tőle közel sem idegen butaságot; jókora maflást osztott le egy szöglet után a tizenhatoson belül Szánthónak, jogos sárga lap és büntető lett az ítélet. A végrehajtó az NB I egyik vándormadara, Koszta Márk volt, aki miután higgadtan a hálóba lőtt, kisvártatva újra főszereplő lett. 1-0.

Mindössze két perccel később, a 38. minutumban újra felért a ZTE a Budafok tizenhatosáig, és bár az első kiugratást sikerült elkotorni a védőknek, a labda pont Koszta elé került, akinek lapos lövése egy megpattanás után utat talált a jobb alsóba. A félidei 2-0-s állás azt jelentette, hogy legalább 3 gól kell, ha a Budafok a saját kezébe akarja venni a sorsát.

„Nincs más hátra, mint előre” alapon Csizmadia Csaba három helyen is változtatott a szünetben, a második játékrészre már Medgyes, Kulcsár és Csonka futott ki Zeke, Lőrinczy és Filkor helyett, akik tényleg nem váltották meg a világot az első 45 percben.

Néhány szépen felépített támadás már éppen reményt is adhatott volna, amikor a Zetének még az is összejött, amit meg sem próbált. Az 57. percben Szánthó balról érkező beadása pont úgy csúszott le a fiatal szélső lábáról, hogy védhetetlenül csapódjon a kapufáról a kapuba, 3-0.

Teljes az összeomlás, Csizmadia minden mindegy alapon a 65. percre elhasználja a maradék két cseréjét is; Ihrig-Farkas és Szabó jönnek, ekkorra már mindenki pályán volt, aki gólt rúghat. A találat viszont újra a hazaiaktól jött; Koszta remekül lépett át egy visszagurítást, amit Favorov jobb belsővel a jobb fölsőbe tekert. 66. perc, 4-0, sajnos fél lábbal már az NB II-ben van a Budafok.

Rá 10 perccel közel volt az újabb büntető, ám Csonka kezezését se a zalaiak, se a bíró nem vette észre, szöglet következett. A 81. percben szépíthetett volna a Budafok, de a szöglet után megcsúsztatott labda Huszti térdéről a kapu mellé pattant.

Az utolsó percekben a ZTE a kegyelemdöfést is megadta; a 88. percben Futács csapott le egy beadásra, majd fordulásból a kapuba bombázta a tehetetlen Bese mellett, 5-0. A Budafok a szezon legsúlyosabb vereségét szenvedte el, ezzel hat pontra került a bennmaradást jelentő 10. helytől. Utolsó mérkőzéseit a Paks, a Honvéd és a Puskás Akadémia ellen vívja.

Olvasta már?