Sorsdöntő meccs előtt a BMTE

by gaalt994

Csak a győzelem számít jó eredménynek a Zalaegerszeg ellen.

„Baromi egyszerű a matek, ha nyerünk, egálban leszünk a Zetével és zárkózunk a Kispestre, ha kikapunk, nincs miről beszélni…” – vezette fel a holnapi Zalaegerszeg-Budafoki MTE NB I-es labdarúgó mérkőzést a fővárosi csapat szurkolói csoportja, az Ultras Promontor, s valljuk be, nagyot biztosan nem tévednek.

A tabella jelenlegi állása szerint ugyanis egy vereség – ha matematikailag nem is – gyakorlatilag szinte biztosan a másodosztályba lökné Csizmadia Csaba együttesét – ebben az esetben az utolsó három kör előtt 6 pont lenne a BMTE hátránya. Ez közel ledolgozhatatlan lenne, pláne egy olyan csapat számára, amely a sereghajtótól és (ebben a baljós jövőképben) az előtte állótól is kikapott.

A Budafok jelenleg 27 ponttal 11., mögötte liheg az őt hétvégén legyőző Diósgyőr 26-tal, míg az üldözött Zalaegerszeg jelenleg 30 ponttal áll. Ha a BMTE nyerni tud, akkor a pontszámban és a győzelmek számában is utolérné a Zalaegerszeget, ebben az esetben az utolsó 3 mérkőzés igazi orosz rulett lenne a két gárda számára.

A BMTE elég rossz szériában van, tavasszal még nem is nyert a csapat, viszont a párosítást tekintve pozitív előjelek is vannak: a budafokiak idén eddig mindkét találkozásukkor legyőzték a ZTE-t, ősszel idegenben, február végén pedig a Promontor utcában sikerült 3-1-es sikert aratni. A sorsdöntőnek ígérkező mérkőzést kedden 17:30-tól rendezik.

Olvasta már?