Úgy tűnik, maradnak a 20 éves karácsonyi díszek a villanyoszlopokon

by gaalt994

Karsay Ferenc polgármester Karácsony Gergely főpolgármesterhez is intézett interpellációt az ügyben, a választ igazságtalannak érzi.

Az immár cirka 20 éve használatos karácsonyi utcai díszek lecseréléséről még november közepén beszélt először Karsay Ferenc. A polgármester akkor arról beszélt, hogy az ügyben a kivitelező Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft-hez fordult, akik azonban szerinte aránytalanul magas árajánlatot adtak.

A témában megkérdeztük a BDK-t is, a vállalat részéről annak ügyvezetője, Pap Zoltán válaszolt lapunknak. Az ő és a cég álláspontját ebben a cikkünkben ismertettük. Időközben Karsay a Fővárosi Közgyűlés elé vitte az ügyet.

„Összesen 183 dísz van kihelyezve a villanyoszlopokon, az önkormányzati tulajdonú épületek saját díszeinkkel vannak ellátva. Mi kértük a megújítást, de megemelték 2 és fél millió forinttal az összeget, amit ezért fizetnünk kell. Majd olvasom az újságban, hogy egy veszprémi kistelepülésnek a főváros 150 fényfüzért adományozott jelképes, 75 ezer forintos összegért” – indokolta a polgármester, hogy miért döntött az interpelláció mellett.

Karsay ugyanakkor igazságtalannak érzi a döntést, és Karácsony Gergely válaszát sem fogadta el. „A főpolgármester gyakorlatilag azt mondta, hogy máskor is lesz lehetőségünk vásárolni az új díszekből. Gondolom hasonló árfekvésben, így ez még a jövő zenéje, el kell döntetnünk, milyen irányba megyünk: saját épületeink kivilágításával fogunk foglalkozni, megtartjuk a régi díszeket, vagy megpróbálunk újakat szerezni.”

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?