Karácsonyi díszfények a kerület utcáin, de nem úgy, mint eddig

by gaalt994

Budafok-Tétény új díszelemeket akart kérni az ezért felelős közvilágítási cégtől, de ez több tízmilliós tétel lett volna.

A közelgő ünnepekre tekintettel egy budafok-tétényi hölgy a közterületi ünnepi díszfényekről érdeklődött Karsay Ferenc online fogadóóráján. Válaszában a polgármester elmondta, hogy szerettek volna új díszeket rendelni az ezért felelős vállalattól, ez azonban igen sok pénzébe került volna a kerületnek.

„Megkerestem a fővárosi cég (Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. – a szerk.) vezetőjét, és azt a tájékoztatást kaptam, hogy néhány tízmillióért kaphatunk új díszeket, amin egy kicsit megrökönyödtem. Végül is fájó szívvel, de úgy döntöttem, nem ezt a megoldást választjuk” – kezdte a polgármester, aki arra is kitért, hogy miért nem jöhet szóba egyéb cég az ügyben.

„Azért vannak ők bizonyos szempontból monopolhelyzetben, mert a közvilágítás szorosan összefügg a díszkivilágítással. Tehát az oszlopokon látható díszeket nélkülük elég nehéz kihelyezni” – indokolt Karsay, aki egyúttal kilátásba helyezte, hogy ha jövőre lesz lehetőség tízmilliós nagyságrendben ilyen célra költeni, akkor a kerület a saját épületeit fogja feldíszíteni és kivilágítani. Erre egyébként most is van példa, a Budafoki Szomszédok Piacán látható díszfények az önkormányzat tulajdonai, ezeket nem a fenti cég működteti.

„Úgy döntöttünk, ha nem lesz változás abban az üzletpolitikában, hogy fizetünk a szolgáltatásért, amihez nekünk kell megvenni az eszközöket is, akkor a magunk lábára állunk. Idén ez azt jelenti, hogy minimális lesz az új díszek száma a kerületben” – zárta válaszát a polgármester.

Az ügyben megkeressük a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft-t is.

Olvasta már?