Újabb fákat ültettek Budafok-Tétényben

by gaalt994

A név kötelez – a főváros legzöldebb kerülete ismét élt a 10 millió Fa Alapítvány és Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza felajánlásával.

Huszonhárom újabb fát ültettek el Budafok-Tétényben. A 10 millió Fa Alapítvány önkéntesei által megvalósított faültetés fontos mérföldköve annak a projektnek, amelyet Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza támogat a kerületben. Ahogyan arról már korábban is írtunk, a közterületi és intézményi fák mellett 500 facsemetét közvetlenül a helyi lakosoknak osztanak ki október 16-án.

Szombaton a Rózsakert lakótelepen 18 fát, a Dózsa György úton pedig további 5 fát ültettek el a 10 millió Fa Alapítvány szakemberei és önkéntesi az ott lakók közreműködésével A rózsakerti épületek közé díszkörte- és díszcseresznyefák kerültek, a Dózsa György útra díszkörtefákat ültettek.

A szervezők folyamatosan keresik a lehetséges helyeket az új fáknak és az őszi időszakban – a fagy beálltáig – folyamatos az ültetés. A kiosztásra váró fák is nagy népszerűségnek örvendenek, négy nap alatt több mint 400 jelentkezés érkezett, így sietnie kell annak, aki az 500-as keretbe szeretne beférni.

Olvasta már?