Újabb közlekedési beruházás Dél-Budán: fejlesztések Kelenföldön

by gaalt994

Buszozók, autósok, figyelem!

Az albertfalvai vasútállomás átépítése után újabb közlekedéssel kapcsolatos hírnek örülhetnek Budafok-Tétény lakói: jelentős fejlesztések várhatóak Kelenföldön is.

„Új buszvégállomást építünk Kelenföldön, a jövőben egy közös helyről, a vasútállomás őrmezei oldaláról indulhatnak majd a BKK és a Volánbusz járatai. Lezárult a közbeszerzés! A Közti Zrt. és a Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda Kft. konzorciuma készítheti a buszterminál terveit. A kelenföldi P+R-parkoló kapacitását is bővítjük, az őrmezei oldalon legalább 1500 férőhelyes lesz” – jelentette be Facebook-oldalán Fürjes Balázs.

A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára egyúttal azt is jelezte, hogy már a beruházáshoz szükséges szerződést is aláírták.

„A Volánbuszok végállomása az Etele térről az őrmezei oldalra költözik. A BKK járataival egy közös, fedett, modern buszterminált építünk, mosdóval és különböző, ma még hiányzó szolgáltatásokkal. Így az Etele téren jelentős terület szabadul fel, ahol akár plusz zöldfelületet lehet kialakítani. Az új végállomásra pedig rövidebb úton, és az autópálya bevezető szakaszának buszsávján gyorsabban juthatnak el az elővárosi járatok, nem kell majd az Egér út felé kerülniük” – részletezte a terveket Fürjes, aki arról is írt, hogy új P+R-parkoló is létesül Kelenföldön.

„Az őrmezei oldalon egy többszintes P+R-parkolóházat építünk, legalább 1500 férőhely lesz reggelente. A bicikliseknek új kerékpártárolók, továbbá taxidrosztok, valamint K+R-parkolók is lesznek (csak addig állhatnak meg az autók, amíg az utasok kiszállnak)” – olvasható az államtitkár bejegyzésében.

Fürjes szerint a kelenföldi csomópont fejlesztése egy valódi dugócsökkentő beruházás, amely egyaránt szolgálja az agglomerációban élőket és a budapestieket, az autósokat és a tömegközlekedőket.

Olvasta már?