Újabb útfelújítások Budafok-Tétényben

by gaalt994

Hat útszakasz újul meg a magyar kormány támogatásából.

Budafok-Tétény egyik legfontosabb problémája a közlekedés – hangoztatta korábban többször is Karsay Ferenc polgármester és Németh Zoltán alpolgármester. A kerületben ugyanis a komoly áthaladó forgalom miatt rengeteg autó fordul meg egy nap alatt. Az önkormányzat emiatt folyamatosan törekszik az úthálózat fejlesztésére.

Az elmúlt években fővárosi és kerületi kezelésű utak is megújultak, valamint nagy előrelépés történt a Budafok-Tétényben található földutak számának csökkentésében is. Ezeket összegezve Budafok-Tétény a főváros egyik, ha nem a leggyorsabb úthálózatfejlesztő kerülete.

Idén tavaszra is jutnak hasonló felújítások, és akkor még a hivatalosan is a megvalósulás útjára lépő Tóth József utcai körforgalomról nem is beszéltünk. Márciusban hat fővárosi kezelésű út újul meg Budafok-Tétényben a magyar kormány által biztosított forrásokból.

Munkálatok a Bajcsy-Zsilinszky utcában, a Bartók Béla út három szakaszán, a Kapisztrán utcában és a Tegzes utcában lesznek. A beruházás során felmarják a tönkrement kopó- és kötőréteget, az útburkolat-süllyedések helyén kijavítják a burkolatalapot, valamint a kétoldali szegélysorokat, és szintbe helyezik a közműelzáró szerelvényeket.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?