Újabb vasúti átjárót zárnak le hétvégén

by gaalt994

Több mint 51 milliárd forintos beruházás keretében történik a Kelenföld-Százhalombatta vasúti vonalszakasz felújítása, ami miatt hétvégén Budafok-Tétényben újabb forgalomkorlátozásra kell számítani.

Jelenleg is zajlik a Kelenföld—Százhalombatta vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése projekt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásának keretében. A munkálatok nagyban érintik Budafok-Tétényt is, kerületünkben több vasútállomás és vasúti megállóhely is megújul – a peronokat és bútorzatukat korszerűsítik, lifteket, illetve P+R parkolókat létesítenek.

A felújítások ideje alatt több vágányszabályzási munkálatot is el kell végezni, emiatt a hét elején kétszer is lezárták a Dózsa György úti vasúti átjárót, most pedig az Angeli úti átjáró következik. Ahogyan ma hajnalban, úgy szombaton és vasárnap is lezárják az átkelőt. A munkavégzés tervezetten mindkét éjjel éjféltől hajnal 4 óráig tart majd, ezalatt az áthaladás gyalogosan és kerékpárral sem megoldható.

A munkálatokat végző Kitérő 2016 Konzorcium az erre közlekedő autósok, gyalogosok és biciklisek számára kerülőútként (kiemelt képünkön látható) egyaránt a Barackos út-Bányalég utca-M6 felüljáró útvonalat javasolja.

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu)

Olvasta már?