„Zöld Duna-partot Dél-Budán!” – az Ön véleménye is eljuthat Vitézy Dávidhoz

by gaalt994

A BKF vezérigazgató is úgy látja, hogy változásra van szükség.

„Dél-Buda rengeteg kiaknázatlan lehetőséggel rendelkezik Duna-parti területein a Kopaszi-gáttól Nagytétényig. Ezekhez a területekhez most méltatlanul kevés helyszínen férünk hozzá, kevés helyen része életünknek” – írja Facebook-oldalán Németh Zsolt országgyűlési képviselő, aki egy videóban mondta el, milyen lépésekre készül az ügyben.

„Azért, hogy a jövőben a Duna-part növényei, állatai és az emberek is jól érezzék itt magukat, egyeztetést kezdeményeztem a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatójával ,Vitézy Dáviddal. Egyetértettünk abban, hogy a mostani helyzeten változtatni kell!” – számolt be a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatójával megkezdett egyeztetésről Németh, aki a kezdeményezésbe bevonná a dél-budaiakat is.

Az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke azt szeretné, ha egy zöld Duna-part létesülne a Lágymányosi öböltől egészen a Nagytétényi kastélyig. Meglátása szerint a szóban forgó terület számos szabadidős tevékenység színhelye is lehetne, ő az alábbi opciókat vetette fel: sétány, bicikliút, szabadtéri kondipark, horgászási lehetőség, kutyafuttató, futópálya.

Olvasta már?