101 országot, köztük Magyarországot sorolja be a világutazó

by gaalt994

Dr. Mandeep Rai a BBC és a Reuters egykori tudósítójaként szinte a világ minden részét bejárta. Világszerte elismert szaktekintélykén most könyvével egy 101 országon átívelőérzelmi és intellektuális utazásra hívja az olvasót. Ennek célja, hogy értékiránytűt adjon ahhoz, mit és miként mérlegeljünk életünk nagy döntései előtt.

Dr. MandeepRai filozófiai, politikai és közgazdaságtani tanulmányait követően PhD-fokozatot szerzett a globális értékek témakörében. A világ minden tájáról származó cégekkel, intézményekkel és egyénekkel dolgozik együtt. Pályafutása a JP Morgannél indult, később pedig az ENSZ-nek, az Európai Bizottságnak, valamint civil kezdeményezésű nem kormányzati szervezeteknek dolgozott, emellett pedig a BBC World Servicenek és a Reutersnek is tudósítója volt.

Gyakran feltesszük a kérdést, vajon miként hozhatnánk ki magunkból a lehető legjobbat, és miként élhetnénk a legtartalmasabb életet. Dr. Mandeep Rai úgy látja, a válasz megtalálásához nélkülözhetetlen az értékek feltérképezése. Az értékek az élettapasztalataink, személyes törekvéseink, családi örökségünk és kulturális beágyazottságunk összességét képviselik. Ezek határozzák meg a pályát, a partnert, az életmódot és a célokat, amelyeket választunk magunknak, sőt a világlátásunkat is.

A szerző az értékeket öt csoportba rendezve,a kötetben szereplő 101 ország mindegyikét besorolja, a rájuk legjellemzőbb érték alapján.Ennek rendszerében Magyarországot a közösségi értékek csoportba sorolta, és a versenyszellem kifejezést kapcsolta hozzá. Hogyan ültethetjük át a gyakorlatba mindazokat az ismereteket, amelyeket a 101 ország 101 legfőbb értékének megismerése során szereztünk? Erre a kötet végén nagyon praktikus, lépésről lépésre vezető kalauzt is kapunk.

Olvasta már?