Megye I-es ellenfelet kapott a BMTE

by gaalt994

A 6. fordulóban csatlakoznak a profi ligák csapatai a labdarúgó Magyar Kupához. A Budafok a Baranya megyei I. osztályból kapott ellenfelet.

Öt, amolyan “megyei előselejtező” kört rendeztek eddig a Magyar Kupában, most pedig az NB I, az NB II és az NB III csapatai is csatlakoznak a küzdelmekhez. A BMTE élvonalbeli tagsága révén kiemeltként vett részt a sorsoláson, így biztos volt, hogy alacsonyabb osztályú ellenféllel kell majd megmérkőznie. Szintén a kiemelés velejárója, hogy ezt a sorozatot idegenben kell majd megkezdenie a Csizmadia-legénységnek – az MLSZ ugyanis ezzel a szabállyal ad esélyt a kiscsapatoknak arra, hogy egy neves klub fogadásával lokálisan népszerűsítsék az egyesületüket, és persze magát a futballt.

A BMTE a Baranya megyei I. osztály tavalyi csonkaszezonjának bronzérmeséhez, a Mohácsi TE 1888 gárdájához látogat majd. Jó hír, hogy a múlt heti koronavírusos eset után e héten a stáb minden tagja negatív tesztet adott. A mérkőzést szeptember 19-én, szombaton rendezik, így fiainkra előbb még egy mezőkövesdi vendégszereplés is vár e hét végén. Nem megbántva az egyébként idén két bajnoki után hibátlanul álló mohácsiakat, úgy gondoljuk, kötelező a győzelem a budafoki fiúknak. Legalábbis egy ilyen remek NB I-es szezonkezdet után mindenképp csalódnánk, ha Budafok is sújtaná a magyar történelmet egy fájó mohácsi csatával.

Olvasta már?